Pagina's

donderdag 7 mei 2015

Couscoussalade met gegrilde paprika, feta, courgette, rode ui en noten

Het is nogal een ver-Nederlandste versie van couscous, maar deze versie is toevallig heel lekker! En makkelijk te maken..

Nodig (2 / 3 pers):
- Couscous, 300 gr
- Gegrilde paprika, zelf maken van 1 paprika of een potje van 300 gr
- Feta, 150 gr
- Courgette, 1 stuk
- Noten, 2 handjes
- Rozijnen, 1 handje
- Rode ui, 1 stuk

Pel de rode ui en snijd hem in halve ringen en leg deze halve ringen in een schaaltje met water (om de sterke smaak wat minder te maken). Snijd de courgette en feta in kleine blokjes en de gegrilde paprika in kleine stukken (als hij uit een potje komt, anders moet je hem zelf eerst nog grillen in de oven). 

Maak de couscous klaar volgens de aanwijzing op de verpakking (wij deden er 400 ml kokend water over en lieten dit ongeveer 5 minuten staan, tot het water opgenomen was). Verhit ondertussen een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de courgette in 5 minuten op middelhoog vuur gaar. Breng de courgette op smaak met peper en zout en laat de courgette vervolgens afkoelen in een schaaltje.

Meng de couscous met de gegrilde paprika, feta, noten, rozijnen, rode ui en courgette en breng op smaak met peper en zout et voila: je hebt binnen 10 minuten een lekker licht maaltje klaarstaan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten