Pagina's

maandag 26 september 2016

Rijst bowl

Een nieuwe rage in food-land, poke bowls. Deze maak je eigenlijk met rauwe vis, maar ik had alleen wokzalm in huis. Dus het werd een bowl met gewokte zalm, edamame bonen, champignons, courgette en rijst. En het was heerlijk!



Nodig (4 pers)
- Wokzalm, 400 gram
- Edamame bonen, 200 gram (verkrijgbaar bij de toko of de hema)
- Champignons, 250 gram
- Courgette, 1 stuk
- Rijst, 400 gram
- Sojasaus
- Peper en zout

1. Zet twee pannen water op het vuur. Snijd ondertussen de courgette en champignons in stukjes.

2.  Kook de rijst volgens de verpakking, en kook de edamamebonen 5 minuten. Giet de boontjes af, pel ze en bestrooi met zout.

3. Bak ondertussen de zalm 4 minuten in een wok en bestrooi met peper en zout. Voeg vervolgens de courgette en champignons toe en bak alles nog 4 minuten.

4. Doe de rijst in een kom en leg de groente en zalm er bij. Giet er wat sojasaus overheen en enjoy!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten