Pagina's

zaterdag 1 oktober 2016

Zalmburger met avocado en tzatziki

Laatst maakten wij zelf zalmburgers met lekker veel avocado en tzatziki. Een top gerecht! Heel lekker en wat lichter dan een broodje hamburger.



Nodig (4 pers):
- Zalm, 400 gr
- Zongedroogde tomaat, 50 gram
- Lente-ui, 3 stuks
- Sojasaus, 2 el
- Paneermeel, 4 el
- Avocado, 1 stuk
- Broodjes, 5 stuks (beste is Italiaanse bollen)

Voor de tzatziki:
-Yoghurt, 200 gr
-Komkommer, 1 stuk
-Knoflook, 1 teen
-Olijfolie, 2 el
-Zout en peper
-Oregano, 1 el

1. Begin met het maken van de tzatziki. Het liefst laat je de smaken even goed intrekken en maak je hem al een uur voordat je de wraps gaat eten. Als je hier geen tijd voor hebt, ook geen problemo! Halveer de komkommer en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Snijd de komkommer in stukken en rasp hem grof. Meng de yoghurt en olijfolie in een kommetje. Snijd de knoflook fijn en meng deze door de yoghurt. Voeg de geraspte komkommer, peper, zout en oregano erdoor.

2. Halveer en ontpit de avocado. Snijd hem in dunne repen en breng op smaak met zout. Snijd de zalm, lente-ui en zongedroogde tomaat in grove stukken. Doe de zalm een halve minuut in de blender en voeg dan de lente-ui en zongedroogde tomaat toe. Meng alles tot er een soort zalmgehakt ontstaat.

3. Breng het zalmmengsel op smaak met sojasaus en peper. Voeg het paneermeel toe en meng goed door elkaar. Maak 4 grote bollen van het zalmmengsel, draai goed en maak er vervolgens burgers van. 

4. Snijd de broodjes doormidden en beleg met de avocado. Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan en zet het vuur middelhoog. Voeg de zalmburgers vrij snel toe aan de pan en zet het vuur iets lager. Bak de zalmburgers ongeveer 3 minuten aan beiden kanten, totdat de burgers een bruine krokante laag hebben, goed bij elkaar blijven en gaar zijn. Leg de burgers op de broodjes met avocado en serveer met de tzatziki! 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten