Pagina's

donderdag 12 januari 2017

Ceviche van kabeljauw

Een ceviche is eigenlijk gewoon vis gegaard in limoensap. Niet zo moeilijk en het ziet er wel culinair uit. Wellicht moet je het dan iets mooier serveren dan hier onder op het bordje, maar de smaak was goed :-) 


Nodig (4 pers):
- Kabeljauwfilet, 200 gr
- Limoenen, 2 stuks
- Gember, 1 klein stuk (je hebt 5 stukjes van 1 cm nodig)
- Citroengras, 1 stengel (sereh)
- Granaatappel, een kwart
- Rode ui, halve
- Peterselie, 4 kleine blaadjes
- Evt rode peper, 1 halve
- Olijfolie, 2 el


1. Haal de schil van de gember en snijd in kleine stukjes van 1 cm breed. Breek de stengel van de citroengras en haal de buitenste laag van de stengel af. 

2. Pers het sap uit de limoenen en leg in een bakje. Voeg de gember en citroengras toe zodat de smaken hier ook in kunnen trekken. Voeg eventueel een rode peper toe als je van pittig houdt (wij niet:-)). 

3. Snijd de kabeljauwfilet in dunne plakken. Verdeel over een schaal en zorg dat er geen plakken vis op elkaar liggen. Verdeel het limoensap over de schaal en zorg dat alle kabeljauw in het sap ligt. Breng op smaak met peper en zout en laat zeker 20 minuten garen. Je kunt zien of het gaar is, wanneer de kabeljauw wit van kleur is ipv doorzichtig en glazend. 

4. Pel en snipper ondertussen de rode ui heel fijn. Haal de pitten uit de granaatappel. Haal evt de pitte uit de rode peper en snijd in kleine ringen, dit kun je ook op het bord leggen als presentatie. 

5. Verdeel de ceviche over de borden. Besprenkel met lekkere olijfolie. Verdeel de granaatappelpitten erover, de rode ui en eventueel rode peper. Leg on top een blaadje peterselie ter garnering. 

Tip: ook lekker met mango!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten