Pagina's

dinsdag 21 februari 2017

Geroosterde paprika met geitenkaas-basilicumcrème en walnoten

Een recept dat wij via Teske kregen en maakten op Marieke's verjaardag als voorgerecht / amuse. En wat een verrassing! Met wat eigen toevoegingen maakten wij er een voorgerecht van om nog veel vaker te maken!
Nodig (4 pers):
- Rode paprika's, 2
- Zachte geitenkaas, 125 gr
- Room, 50 ml
- Basilicumblaadjes, 2 el (fijngesneden)
- Rucola, 75 gr
- Walnoten, handvol
- Witte suiker, 1 el
- Knoflook, 1 teen
- Limoensap, halve limoen
- Olijfolie, 2 el
- Water, 1 el
- Tijm, 3 kleine takjes
- Brood, 1 sneetje

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Leg ze op het rooster van de oven (op bakpapier) en besprenkel met olijfolie. Bak ze minstens 40 minuten in de oven, totdat de schil geblakerd / zwart begint te worden. Haal ze er dan uit en stop ze in plastic zakjes (gesloten), zodat de schil er makkelijk af gaat.

2. Maak een marinade van de olijfolie, suiker, water, een snufje zout, limoensap (van een kwart limoen), tijm en een klein beetje fijngesneden knoflook.

3. Haal de velletjes van de paprika eraf. Snijd in reepjes en meng met de marinade. Zet dit zo lang mogelijk in de koelkast, het liefst de avond van te voren al, zodat de smaken goed kunnen intrekken.

4. Meng met een staafmixer de geitenkaas met de room en basilicum en voeg een klein beetje limoensap toe. Verkruimel de walnoten in een schaaltje. Toast het brood en snijd in 4 reepjes (of steek er 4 vormpjes uit).

5. Verdeel de rucola over de glaasjes / borden. Leg daar de rode paprika's op en vervolgens de crème. Besprenkel de walnoten erover, een klein beetje zout en peper en serveer het geroosterde brood erbij (die lag bij ons onderop).








Geen opmerkingen:

Een reactie posten