Pagina's

maandag 6 maart 2017

Spaghetti met zelfgemaakte pesto

Hoe lekker is pasta pesto? En dan bedoelen we natuurlijk wel met zelfgemaakte pesto! Redelijk makkelijk, snel en toch culy! Try it out yourself!

Nodig (4 pers):
- Spaghetti, 300 gram (ook zelf te maken met 300 gr pastabloem, 3 eieren en 1 el olijfolie. Klik hier voor een makkelijk basisrecept)
- Mozzarella, 150 gr
- Tomaten, 2 stuks

Voor de pesto
- Basilicum, 30 gr
- Olijfolie, 6 el
- Parmezaanse kaas, 30 gr
- Pijnboompitten, 2 el
- Knoflook, 1/2 teen
- Peper en zout

1. Breng een pan met water en zout aan de kook. Snijd de tomaten en mozzarella in plakken en besprenkel met peper en zout.

2. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

3. Maal de pijnboompitten, Parmezaanse kaas en knoflook fijn in de keukenmachine. Voeg de blaadjes van de basilicum en de olijfolie toe en maal kort tot pesto. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout (flink wat zout :-)). Proef de pesto goed en voeg eventueel nog wat Parmezaanse kaas, basilicum en/of pijnboompitten toe als je dat lekker vindt. 

4. Giet de spaghetti af en meng met de pesto. Serveer de pasta pesto met tomaat, mozzarella en een blaadje basilicum voor de opmaak (en eventueel wat Parmezaanse kaas). Je kunt er natuurlijk kip aan toevoegen als je een meatlover bent en anders is dit een heerlijke vegetarische gouwe ouwe wat ons betreft!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten