Pagina's

woensdag 2 mei 2018

Spaghetti met gerookte zalm, prei en frisse witte wijn-roomsaus

Ik ben dol op simpele pasta's met goede ingrediënten en niet te veel gedoe, laat dit er nou net één van zijn. De saus is onwijs makkelijk maar smaakt echt goddelijk. Hij werd bij ons thuis met zeer goede recensies ontvangen in ieder geval, dus zeker uitproberen!


Nodig (2 pers):
- Gerookte zalm, 200 gram
- Spaghetti, 160 gram (of wat je zelf wil...)
- Citroen, halve
- Peterselie, paar takjes
- Prei, 1 stuk
- Rode ui, 1 stuk
- Slagroom, 100 ml
- Witte wijn, 100 ml
- Visbouillon, 1 blokje
- Knoflook, 1 grote teen
- Parmezaanse kaas, 100 gram
- Water, 50 ml
- Kappertjes, 2 el
- Cherrytomaten

1. Snijd de uitjes, peterselie en de knoflook heel fijn en de prei in ringen. Fruit de ui en knoflook aan in wat olijfolie in een hoge koekenpan. Voeg de prei toe en bestrooi met wat peper en zout. Laat op wat lager vuur 5 minuten pruttelen en blus dan af met witte wijn. 

2. Als de wijn een beetje ingekookt is, voeg dan water en het bouillonblokje toe. Laat de saus tot de helft inkoken en voeg dan de room en het citroensap van een halve citroen toe. Laat weer lekker pruttelen tot je een mooie dikke saus hebt (ongeveer 10 minuten). 

3. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Wij gebruikten (glutenvrije) spaghetti, maar verse pasta is ook heerlijk! 

4. Voeg de helft van de Parmezaanse kaas toe aan de saus en roer goed door. Snijd de gerookte zalm in blokjes, halveer de cherrytomaten en hak de kappertjes fijn. Voeg dit  toe aan de saus, warm 1 minuut mee op en zet het vuur dan uit. Olijven zijn ook nog lekker om toe te voegen, maar geen must.

5. Giet de pasta af en voeg toe aan de saus. Maak af met wat Parmezaanse kaas en fijngehakte peterselie en eet smakelijk! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten