Pagina's

dinsdag 15 mei 2018

Groene couscous met knoflookgarnalen en feta

Een recept met maar heel weinig ingrediënten, heel makkelijk en zó lekker! Vooral nu het lekkere weer er aan komt. 



Nodig (2 personen)
- Couscous, 150 gram
- Spinazie, 200 gram
- Munt, handvol
- Gamba's, minstens 4 p.p
- Feta, 50 gram
- Knoflook
- Limoensap, 2 el

1. Bereid de couscous zoals aangegeven op de verpakking. Mix ondertussen in een blender de spinazie met de munt (zonder takjes) en voeg een eetlepel limoensap, peper en zout toe. Als het nog te dik is, voeg dan nog een eetlepel olijfolie toe, maar waarschijnlijk is dat niet nodig.

2. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en voeg de knoflookteen (geschild) toe. Laat even meebakken tot het lekker naar knoflook ruikt en haal hem er dan uit, voor hij bitter wordt. Voeg de garnalen toe en bak deze 4 minuten op hoog vuur. Blus af met limoensap en zet daarna het vuur uit. 

3. Meng de couscous met het spinazie/munt mengsel en serveer op de borden. Serveer de gamba's daar op en verkruimel de feta, et voilà! 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten