Pagina's

maandag 16 juli 2018

Tomatentaart met feta, basilicum en pijnboompitten

Weer even terug van weggeweest: ik was namelijk op vakantie. Tijdens vakantie en heel veel uit eten gaan krijg ik altijd weer extra zin om te koken. Lekker veel receptjes opgezocht om inspiratie op te doen, om het vervolgens zelf net even anders op tafel te zetten. Zo ook met deze tomatentaart!


Nodig (4 personen, bijgerecht):
- Bladerdeeg, 9 vellen 
- Vleestomaat, 1 stuk
- Grote tomaat, 1 stuk
- Cherrytomaten, 15 stuks (leukst in verschillende kleurtjes)
- Feta, 100 gram
- Bosui, 1 stengel
- Pijnboompitten, 1 el
- Mosterd, 2 el
- Brinta, 2 el
- Honing, 2 el 
- Oregano, 1 el
- Ei, 1 stuk
- Basilicum, klein bosje

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Ontdooi de vellen bladerdeeg. Snijd de grote tomaten in plakken van 1cm dik en besprenkel met zout, zodat het vocht er wat uittrekt. Halveer de cherrytomaten, snijd de feta in blokjes en snijd de bosui in kleine ringetjes. Knip / snijd de basilicumblaadjes fijn.

2. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en verdeel hierover het bladerdeeg. Leg 3 rijen van 3 vellen onder elkaar. Bestrijk met de mosterd en vervolgens met de brinta (neemt ook vocht op, havermout kan ook), maar laat de randen open. 

3. Knijp de grote tomaten zachtjes uit en leg op het bladerdeeg. Verdeel de kleine tomaatjes erover en vervolgens de feta, oregano, peper en de honing. Verdeel de helft van de basilicumblaadjes erover. Vouw de randen van de taart naar binnen. Klop het ei los en smeer over het bladerdeeg en plaats 45 minuten in de oven.

4. Haal de taart uit de oven en verdeel de resterende basilicumblaadjes eroverheen, samen met de pijnboompitten en bosui. 

Wij aten deze taart met een beetje spinaziesalade! 






Geen opmerkingen:

Een reactie posten