Pagina's

woensdag 2 januari 2019

Aubergine lasagne met bolognesesaus en uienmarmelade

Laatst aten wij een zelfgemaakte pasta met de 'snelle bolognese saus' van de Delicious. Een hele lekkere saus! Nu het nieuwe jaar weer begonnen is wilden we er een iets gezondere variant van maken en maakten we deze heerlijke aubergine lasagne.


Nodig (4 personen)
- Rundergehakt, 500 gram
- Tomatenpuree, 100 gram
- Knoflook, 1 teen
- Sojasaus, 3 el
- Linzen uit blik, 400 gram
- Parmezaanse kaas, 80 gram
- Aubergines, 3 stuks 
- Basilicum, 2 stengels

Voor de uienmarmelade
- Rode uien, 3 stuks
- Suiker, 2 el
- Water, 2 el
- Rode wijn, 1 glas

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de uiteindes van de aubergines en snijd de aubergine in de lengte in plakken. Besprenkel met zout. Hak de knoflookteen fijn en snijd de uien in halve ringen. Laat de linzen uitlekken in een vergiet en rasp de parmezaanse kaas.

2. Verhit een scheut olijfolie in een steelpannetje en voeg de uien toe. Bak 5 minuten op middelhoog vuur en voeg dan het suiker, water en rode wijn toe. Laat ongeveer 15 minuten op middelhoog vuur inkoken en roer af en toe door de uien heen. Als het vocht bijna helemaal opgenomen is, giet de uien dan af. 

3. Verhit een scheut olijfolie in een hapjespan en braad het gehakt in 3 min op hoog vuur bruin. Schep regelmatig om en voeg dan de tomatenpuree en knoflook toe en laat 2 min pruttelen. Voeg daarna de rode uien toe, de sojasaus, de linzen en 350 ml water. Laat de saus ongeveer 12 minuten inkoken op middelhoog vuur, roer er af en toe in. 

4. Verdeel de bodem van een ovenschaal met plakken aubergine. Verdeel daarna twee opscheplepels saus over de aubergines, totdat je de aubergines niet meer ziet. Verdeel daarna nog een laag aubergines over de saus en daarna weer twee opscheplepels met saus. Herhaal dit tot de aubergines en de saus op zijn. Het maakt niet zoveel uit of je eindigt met saus of met aubergines. Aan het eind verdeel je namelijk de parmezaanse kaas over de lasagne en gaat hij 20 minuten de oven in: voor een mooi goudbruin korstje!

5. Haal de lasagne uit de oven en garneer met een paar blaadjes basilicum. Geniet ervan!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten