Pagina's

dinsdag 8 januari 2019

Pappardelle met ragù

Het duurt even, maar dan heb je ook wat! Wat een heerlijk recept! Ik ben geen onwijze pasta fan, maar als je het zelf maakt dan kan je niet anders dan het lekker vinden. Het recept van de pasta komt van onszelf, het recept van de ragù is gebaseerd op het recept uit de Delicious (maar altijd nét even anders :-)). 


Nodig (4 personen):

Voor de pappardelle
- Pastabloem, 350 gram
- Eieren, 4 stuks
- Olijfolie, scheutje
- Een pastamachine

Voor de ragù
- Wortels, 2 stuks
- Rode ui, 1 stuk
- Rode paprika, 1 stuk
- Bleekselderij, 2 stuks
- Runderpoulet, 600 gram
- Spekjes, 100 gram
- Rozemarijn, 3 takjes
- Tijm, 4 takjes
- Knoflook, 2 tenen
- Bloem, 3 el
- Rode wijn, 185 ml
- Tomatenpuree, 70 gram
- Runderbouillon, 250 ml
- Tomatenblokjes, 1 blik à 400 gram
- Parmezaanse kaas, voor de garnering (eigen hoeveelheid)
- Evt: peterselie voor de garnering

1. Maak op het aanrecht een hoop van het pastabloem en maak een grote kuil in het midden. Breek de eieren hierin en kluts voorzichtig. Voeg een scheut olijfolie toe en meng de eieren beetje voor beetje met het bloem, totdat er een goede deegbal ontstaat. Kneed 5-10 minuten met je handen, totdat je er in kan drukken en het deeg terugveert. Laat het dan rusten in vershoudfolie. 

2. Schil de wortel en snijd in schijfjes en snijd de bleekselderij fijn. Hak de knoflooktenen fijn, pel en snipper de ui en snijd de paprika in kleine blokjes (nadat je de zaadlijst hebt verwijderd). Breng 250 ml water aan de kook en maak hier bouillon van. Rasp de Parmezaanse kaas. 

3. Verhit 2 el olijfolie in een grote braadpan. Bak hierin de runderpoulet bruin en schep daarna op een bord. Verhit nog een beetje olie een bak hierin de ui, wortels, bleekselderij, paprika, spekjes, rozemarijn en tijm 10 minuten. Schep af en toe om. Voeg de knoflook toe, bak kort mee (1 min) en strooi de bloem over de groenten. Schep goed om en schenk dan de wijn erbij. Breng aan de kook, laat 1 minuut inkoken en voeg dan de tomatenpuree, bouillon en tomatenblokjes toe. Schep alles goed om en laat op laag vuur, met de deksel op de pan, 3 uur stoven. Let op: je moet écht vaak roeren, anders dan koekt het aan.

4. Als je vlees ongeveer 2,5 uur opstaat kun je beginnen aan de pasta. Breng een pan met water en een scheutje olijfolie aan de kook. Maak kleine bolletjes van het deeg en druk deze plat. Haal door de pastamachine: begin bij de hoogste stand en eindig bij de laatste. Als het deeg mooi dun is, leg het dan op een met bloem besprenkeld aanrecht en snijd er dikke plakken pappardelle uit. Hang op aan een spaghetti rek (een kledinghanger doet het ook goed). 

5. Kook de pappardelle in 3 minuten beetgaar. Giet af en verdeel over vier borden. Serveer de ragù over de pasta en vervolgens de Parmezaanse kaas en je hebt één van de lekkerste pasta's ooit!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten