Pagina's

woensdag 21 januari 2015

Plaattaart met geitenkaas, pompoen en rode ui

Hmmm, vanavond maakten we plaattaart met pesto, geitenkaas, pompoen en rode ui. Makkelijk om te maken, maar het duurt wel even.

Nodig:
- 1 pompoen
- 1 pakje geitenkaas naturel
- 2 eetlepels pesto
- 1 rode ui
- 1 pakje bladerdeeg 

Verwarm de oven voor op 200 graden. Ondertussen snijd je, waarschijnlijk met grof geweld, de pompoen doormidden en verwijder je de pitten en draden. Snijd de pompoen in kleine blokjes, verspreid ze over een ovenschaal en plaats 15 minuten in het midden van een voorverwarmde oven.

Ondertussen ontdooi je de vellen bladerdeeg en vet je een bakplaat in met boter, of als je een hele vieze bakplaat hebt, zoals wij: vet dan je bakpapier in met boter. Verdeel de vellen bladerdeeg over de bakplaat totdat hij helemaal bedekt is. Smeer de pesto over de vellen bladerdeeg en snipper de rode ui. Bestrooi het bladerdeeg vervolgens met de stukken pompoen uit de oven, de rode ui en verkruimel de geitenkaas over de taart. Plaats de plaattaart dan nog minstens 15 minuten in het midden van de oven, tot het bladerdeeg lichtbruin is en de geitenkaas gesmolten en tadaa: je plaattaart is klaar! 

Het was echt een heerlijk maaltje en zag er vooral heel feestelijk uit. Goed fotomateriaal voor onze eerste blog! We raden jullie wel echt aan om gewoon bladerdeeg te nemen en geen hartige taart deeg. Obviously deden wij dat laatste en dan wordt het nogal een harde taart :-) To be continued dus, maar dan met écht bladerdeeg! 
Follow my blog with Bloglovin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten