Pagina's

donderdag 29 januari 2015

Pompoenrisotto met pancetta

Wij zijn dol op een goede risotto, en deze variant is echt een aanrader! Heerlijk winters en superlekker met de pompoen, knapperige en zoute pancetta en ricotta.

Nodig (4pers):
1 pakje pompoenstukjes (heel lui, maar lekker makkelijk en net zo lekker)
1/2 pak tuinerwten
350gr risottorijst
2 pakjes pancetta
1 blokje kippenbouillon
2 el ricotta
Witte wijn
Ui
Knoflook

Verwarm de oven voor op 190 graden. Leg de pompoenstukjes in een ovenschaal, besprenkel ze met olijfolie en bak ze ongeveer 20 minuten in het midden van een voorverwarmde oven. Snijd ondertussen de ui en knoflook en fruit kort in een diepe pan (met olie). Doe de risottorijst erbij en bak mee tot de rijst glazig is. Voeg een flinke scheut witte wijn toe en wacht tot het ingekookt is. Roer ondertussen goed. Voeg daarna een scheut bouillon toe en wacht tot het ingekookt is voor je een nieuwe scheut toevoegt. Herhaal dit tot de rijst gaar is. Voeg de laatste 3 minuten de tuinerwten toe aan de risotto met bouillon, zodat ze nog even mee kunnen koken. Bak de pancetta in een aparte pan een paar minuutjes aan tot het krokant is. Haal de risotto van het vuur, voeg 2 eetlepels ricotta toe en breng de risotto op smaak met peper en zout. Verdeel de pompoenstukjes over de risotto, meng alles door elkaar en geniet! :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten