Pagina's

maandag 4 april 2016

Steak tartaar met rauw kwartelei en truffelmayonaise

We hebben jullie al eerder een steak tartaar recept gedeeld, maar nog niet in deze variant. Nu aten we het namelijk als voorgerecht (met Pasen). Het ziet er super leuk uit en is om te smullen!


Nodig (4 pers hoofdgerecht)
- Rauwe biefstuk, 200 gram
- kappertjes, 1/2 potje
- augurkjes, 1/2 potje
-bosui, 2 stengels
- sojasaus, 50 ml
- kwartelei, 4 stuks
- Peper & Zout

Voor de saus
- Halfvolle yoghurt slasaus, 4 eetlepels
- Truffelolie, 1 eetlepel
- Peper & zout

1. Snijd (als de slager dit niet voor je heeft gedaan) de biefstuk in heel kleine stukjes. Doe het vervolgens in een grote kom. Maak de kwarteleitjes voorzichtig open aan de bovenkant en splits het eigeel. Laat het eigeel in de schil zitten. 

2. Snijd de bosui, kappertjes en augurkjes ook in kleine stukjes en voeg toe aan de biefstuk. Voeg ook de kappertjes, sojasaus en een flinke hoeveelheid peper en zout toe.

3. Meng het geheel goed door elkaar en serveer door een kookring (als je die hebt) op het bord te leggen en te vullen. 

4. Maak de truffelmayonaise door de slasaus te mengen met de truffelolie, peper en zout. Serveer dit op de tartaar. Serveer vervolgens het open kwarteleitje er rauw op. Dit kun je er vervolgens aan tafel doorheen schenken, zodat je het echt op zijn Frans eet!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten