Pagina's

donderdag 14 april 2016

Sushibowl







Wij zijn echt dol op sushi, maar het zelf maken is wel altijd een gedoe. Het koken, maken en oprollen duurt altijd zo lang, gelukkig is daar een nieuwe uitvinding voor; de Sushibowl! Het is gewoon sushi in een kom, zonder op te rollen dus, en het smaakt precies hetzelfde als gewone sushi. Top dus!

Nodig (4 pers):
- Zalmmoot, 400 gram
- Surimisticks, 300 gram
- Avocado, 2 stuks
- Komkommer, 1 stuk
- Sushirijst, 400 gram
- Nori vellen, 4 stuks.
- Wasabi
- Mayonaise
- Sesamzaadjes
- Sojasaus


1. Kook de sushirijst in ongeveer 500 ml water, en laat 15 minuten met deksel op de pan afkoelen. 

2. Snijd het velletje van de zalm af en snijd vervolgens de zalm, surimi, komkommer en avocado in stukjes. Meng ook de wasabi met wat mayonaise naar smaak, ik kan niet zo heel goed tegen pittig, dus ik doe altijd maar een klein beetje wasabi en vrij veel mayonaise.

3. Doe de rijst in een kom, en voeg de rauwe zalm, surimi, avocado en komkommer toe.

4. Scheur de nori vellen in stukken en doe deze ook in de kom. Top af met wat wasabimayonaise, sesamzaadjes en sojasaus. Eet smakelijk!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten