Pagina's

woensdag 20 april 2016

Zelfgemaakte kipnuggets met tzatziki

Het leek ons altijd al een keer leuk om zelf kipnuggets te maken. Het is helemaal niet moeilijk, maar toch doe je het niet snel. Je associeert het ook snel met ongezond eten, maar wij gaven er een ietwat gezonde touch aan! Wij aten dit op wraps, klinkt misschien gek, maar het was super lekker. Gewoon crispy chicken op een wrap!



Nodig (3 pers):

Voor de kipnuggets
- Kipdijfilet, 300 gr
- Magere yoghurt, 3 el
- Water, 3 el
- Limoen, halve
- Panko broodkruim
- Bloem, 50 gr
- Arachide olie, 4 el
- Zout, el
- Ei, 1 stuk

Voor erbij
- Tauge, 125 gr
- Avocado, 1 stuk
- Griekse yoghurt, 6 el
- Komkommer, halve
- Zongedroogde tomaat
- Knoflook, 1 teen
- Wraps

1. Snijd de kippendijen in gelijke stukken. Snijd de avocado in dunne repen, de zongedroogde tomaat in stukjes en rasp de komkommer. Laat de komkommer uitlekken in een vergiet.

2. Meng de magere yoghurt met het water, een eetlepel zout, het ei en de bloem. Klop goed met een vork of garde door elkaar tot het een beslag is zonder klontjes.

3. Verdeel het panko broodkruim over een diep bord. Haal alle stukjes kippendij eerst door het bloem/yoghurt beslag en bedek ieder stukje vervolgens met het broodkruim.

4. Verwarm de arachide olie in een wok- of koekenpan en bak hierin de kipnuggets in ongeveer 5 minuten gaar (laat ze 2,5 minuut bruin worden aan de ene kant en draai ze daarna om).

5. Laat de kipnuggets uitlekken op keukenpapier. Maak ondertussen de tzatziki door de komkommer te mengen met de Griekse yoghurt. Breng op smaak met een teen knoflook, peper en zout en meng goed door elkaar. Warm vervolgens de wraps op, verdeel de avocado, taugé, tzatziki, zongedroogde tomaatjes erover en serveer de kipnuggets on top. Heerlijk! :-)



Geen opmerkingen:

Een reactie posten