Pagina's

dinsdag 12 juli 2016

Couscoussalade met mango, avocado en gamba's

Dit is een heerlijk licht gerechtje voor met lekker weer. De combinatie van mango, avocado en gamba's is super, vooral in combinatie met de tzatziki en nog wat brood om te dippen! 

Nodig (4 pers):
- Couscous, 275 gr
- Mango, 1 stuk
- Avocado, 1 stuk
- Gamba's, 6 pp (uit de vriezer)
- Lente-ui, 2 stuks
- Tauge, 150 gr
- Cashewnoten, 2 handjes
- Limoen, 1 stuk
- Couscouskruiden, 2 el
- Paprika, 1 stuk

Voor de tzatziki
- Griekse yoghurt, vol schaaltje
- Komkommer, 1 stuk
- Knoflook, 1 teen (grote)
- Brood om te dippen

1.  Laat de gamba's ontdooien en verwijder het darmkanaal. Haal de schil van de gamba's en leg in een schaaltje. Besprenkel met wat olijfolie, een klein beetje limoensap en wat knoflook, peper en zout.

2. Snijd de mango en avocado in blokjes en verkruimel de cashewnoten. Snijd de paprika in repen en halveer deze en snijd de lente-ui in kleine ringetjes. 

3. Maak de tzatziki door de komkommer door de helft te snijden, de zaadlijsten te verwijderen en de komkommer te raspen. Laat de komkommer uitlekken in een vergiet. Meng vervolgens met de Griekse yoghurt en een fijngehakte knoflookteen. Breng op smaak met peper en zout en laat de smaken even goed in de yoghurt trekken.

4. Maak de couscous zoals aangegeven op de verpakking. Meng vervolgens de avocado, mango, taugé, rucola, paprika, cashewnoten en lente-ui en breng op smaak met het sap van een halve limoen en wat peper en zout.

5. Verhit een scheutje olijfolie op het vuur en wok of bak de gamba's in ongeveer 6-8 minuten op middelhoog vuur gaar. Draai regelmatig om en blus af met een klein beetje limoensap.

6. Meng de couscous met alle groenten / fruit en serveer de gamba's on top. Serveer met tzatziki en een lekker stuk (Turks/pita) brood. 







Geen opmerkingen:

Een reactie posten