Pagina's

maandag 4 juli 2016

Pasta met gamba's en roomsaus


Ik ben echt dol op gamba's, en dol op pasta, dus niks lekkerder dan een pastaatje met garnalen. Heel makkelijk, alleen het pellen kost wat werk, maar dan heb je ook wat!
Nodig (4 pers)
- Gamba's, 500 gram
- Verse pasta, 350 gram
- Broccoli, 1 stuk
- Prei, 1 stuk
- Cherrytomaatjes, 200 gram
- Kookroom, 250 ml
- Ui, 1 stuk
- Citroensap, 20 ml
- Knoflook, 2 tenen

1. Pel de gamba's en verwijder het darmkanaal. Bewaar de koppen en schillen van de gamba's in een pannetje. Snijd de cherrytomaatjes door de helft, de prei in ringen en de broccoli in roosjes.

2. Zet een wok op het vuur en fruit hierin het uitje en de teentjes knoflook aan. Voeg de gamba's toe en wok deze zo'n 5 minuten. Voeg vervolgens de prei toe.

3. Zet ondertussen 2 pannen water op het vuur met wat zout en kook hierin de pasta al dente en de broccoli beetgaar.

4. Zet ook het pannetje met de schillen en koppen van de garnalen op het vuur met wat olijfolie. Bak even rondom aan en voeg vervolgens de kookroom toe. Laat even pruttelen en voeg nog wat zout, peper en citroensap toe. Giet het sausje af door een vergiet, vergeet er geen bakje onder te zetten om de saus op te vangen ;). Vervolgens giet je het sausje bij de pan met gamba's.

5. Serveer de pasta met de gamba's, saus, tomaatjes en de broccoli. Breng het op smaak met peper en zout en eet smakelijk!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten