Pagina's

maandag 10 oktober 2016

Pompoenlasagne met spinazie, pijnboompitten en hüttenkäse


Pompoen vinden wij een van de fijnste groenten van de herfst / winter. Je kunt er super veel mee en het is ook nog eens heel lekker! Dit keer gingen wij voor pompoenlasagne met spinazie, pijnboompitten en hüttenkäse.



Nodig (voor een ovenschaal zoals op de foto):
- Flespompoen, 1 stuk
- Spinazie, 400 gram
- Verse lasagnebladen, 1 pak
- Hüttenkäse, 200 gram
- Parmezaanse kaas, 3 el
- Pijnboompitten, 15 gram

1. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Halveer de flespompoen in de lengte en leg de helften met de bolle kant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet ongeveer 20-30 minuten in de oven. Als op de schil belletjes ontstaan, is het vruchtvlees gaar. Haal het dan uit de oven en laat afkoelen, maar laat de oven aan staan!

2. Als de pompoen afgekoeld is, verwijder dan de pitten uit de pompoen en schep de rest van de pompoen leeg. Prak het vruchtvlees met een vork tot een grove puree. 

3. Verdeel een derde van de pompoenpuree over de bodem van een ovenschaal. Bedek dan met 3 lasagnevellen. Verdeel een flinke laag spinazie en bedek deze met de resterende pompoenpuree. Als je een grote  / hoge ovenschaal hebt kun je er ook voor kiezen om nog een extra laag te maken met spinazie en pompoen. Verdeel de pijnboompitten over de pompoen en vervolgens drie lasagnebladen. Breek 1 lasagneblad in drieën en verdeel die over de rand van de ovenschaal, waar nu nog pompoen te zien is. 

4. Verdeel de hüttenkäse over de lasagnevellen en besprenkel met Parmezaanse kaas. Plaats de lasagne ongeveer 30 minuten in de oven, totdat de bovenkant goudbruin van kleur is. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten