Pagina's

woensdag 19 oktober 2016

Salade met gevulde portobello

Wij eten niet heel vaak vegetarisch, maar geloof ons, met deze gevulde portobello mis je echt geen vlees of vis in je maaltijd. En ook nog eens makkelijk, want je gooit hem gewoon zo in de oven. 



Nodig (4 pers):
- Veldsla
- Portobello, 4 stuks
- Zongedroogde tomaat, 1 potje
- Cherrytomaatjes, 200 gram
- Mozzarella, 2 bollen
- Avocado, 1 stuk
- Pijnboompitjes, 50 gram


1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd ondertussen de mozzarella in plakken. Snijd de steeltjes van de portobello af. Niet schoonmaken met water, want dan verliezen ze hun smaak! Als er aarde op zit kan je dit met een borsteltje er af halen.

2. Vul de portobello met de plakken mozzarella, zo royaal als je zelf lekker vindt. Doe de portobello ongeveer 15 minuten in de oven.

3. Snijd ondertussen de tomaatjes in kwarten, de avocado in stukjes en rooster de pijnboompitjes kort in een koekenpan tot deze goudbruin zijn.

4. Leg de veldsla op een bord en doe de tomaatjes, avocado, eventueel overgebleven mozzarella, pijnboompitjes en zongedroogde tomaat erbij. Haal de portobello uit de oven en leg deze er bovenop. Doe nog wat zongedroogde tomaatjes bovenop de portobello en enjoy!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten