Pagina's

maandag 8 januari 2018

Italiaanse vlag van groenten

Dit gerecht hadden wij laatst een keer voorbij zien komen op Instagram en zag er zo kleurrijk en vrolijk uit, dat we het vandaag eens maakten voor de lunch. Een heerlijk vegetarisch gerecht, wat je als hoofdgerecht kan eten (bijvoorbeeld met mozzarella), als lunch of als bijgerecht als groenten.



Nodig (voor schaal zoals hierboven):
- Trostomaten, 4 stuks
- Aubergine, 1 stuk
- Courgette, 1 stuk
- Rode ui, 4 stuks
- Tijm, 2 el
- Knoflook, 1 teen
- Olijfolie, peper en zout
- Eventueel: mozzarella

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd alle groenten in plakken van ongeveer 2 cm. Breng alle groenten op smaak met peper en zout (vooral de courgette en aubergine).

2. Verdeel over een ovenschaal door achtereenvolgend een plak tomaat, aubergine, courgette en ui neer te leggen. Probeer de groenten rechtop te zetten (dit lukt pas goed als de cirkel rond is). Verdeel de groenten eerst aan de buitenste ring van de ovenschaal en gebruik de resterende groenten voor de binnenkant. 

3. Pel een teen knoflook. Verwarm een scheut olijfolie (3 el) in een klein steelpannetje en bak de knoflook in 3 minuten goudbruin. Voeg vervolgens de tijm toe en laat even intrekken, maar zet het vuur uit. Verdeel de olijfolie over de groenten in de ovenschaal en breng nogmaals op smaak met peper en zout. 

4. Plaats de ovenschaal ongeveer 25 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Kijk dan of de groenten gaar is. Wij deden hem hierna nog 10 minuten op 150 graden met aluminiumfolie erover heen, zodat de groenten niet zwart werd.

Als je er graag mozzarella bij wilt serveren, snijd de mozzarella dan ook in plakken van 2 cm en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de mozzarella tussen de groenten schijven nadat de groenten 25 minuten in de oven zijn geweest. Plaats nog 10 minuten gezamenlijk in de oven. 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten