Pagina's

donderdag 11 januari 2018

Gnocchi ovenschotel met courgette, tomaat, ui en mozzarella

Een super makkelijk vegetarisch gerecht, wat zo op tafel staat en lekker kleurrijk is!

Nodig (4 personen):
- Gnocchi, 2 pakken
- Mozzarella, 1 bol
- Courgette, 1,5 (of 2 kleine)
- Rode ui, 2 stuks
- Bosui, 1 stuk
- Gepelde tomaten, 1 blik
- Paprika, 1 stuk
- Italianase kruiden, 2 el

1. Verwarm de oven voor op 200 graden en breng een pan met water aan de kook. Was de courgette en snijd in blokjes. Pel en snipper de ui en snijd de bosui in kleine ringetjes. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd in blokjes.

2. Verhit een scheut olijfolie in een wokpan en bak de courgettes 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de ui en paprika toe. Snijd ondertussen de mozzarella in dunne plakken en breng op smaak met peper en zout.

3. Nadat je de groenten zo'n 8 minuten gebakken hebt voeg je de gepelde tomaten toe. Breng alles op smaak met peper, zout en de Italiaanse kruiden. Kook ondertussen de gnocchi 2 minuten. 

4. Giet de gnocchi af en voeg toe aan de pan met groenten en tomatensaus. Verdeel vervolgens over de ovenschaal en leg de mozzarella er bovenop. Verdeel de bosui erover en plaats maximaal 10 minuten in het midden van de voorverwarmde oven (totdat de mozzarella licht gesmolten is). 

Bon appétite! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten