Pagina's

maandag 8 mei 2017

Gepofte zoete aardappel met Griekse yoghurt, zongedroogde tomaat en feta

Heel makkelijk, heel lekker, heel snel klaar en het ziet er ook nog eens goed uit op het bord! Namaken dus!




Nodig (4 pers):
- Zoete aardappel, 4 grote
- Griekse yoghurt, 500 gr
- Peterselie, 25 gr
- Zongedroogde tomaat, 150 gr
- Feta, 100 gr
- Rode ui, 1 stuk
- Knoflook, 1 teen


1.  Was de zoete aardappels en prik ze op een aantal plekken in met een vork. Plaats ze vervolgens 12- 15 minuten in de magnetron op 800 of 1000 Watt. Als het goed is zijn ze daarna al gepoft. Nog niet? Plaats ze er dan gewoon wat langer in! 

2. Hak ondertussen de peterselie fijn. Pel de knoflook, hak fijn en meng met de Griekse yoghurt. Snijd de zongedroogde tomaten en feta in kleine blokjes en snipper de ui. 

4. Maak een groot kruis in het midden van de zoete aardappel, zodat hij mooi open gaat. Vul dit met de Griekse yoghurt en breng op smaak met peper en zout. Besprenkel de zoete aardappel vervolgens met de zongedroogde tomaat, feta en rode ui. Wij waren ook even bang dat het te weinig was, maar geloof ons, hoe lekker het ook is: we kregen het bijna niet op!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten