Pagina's

donderdag 4 mei 2017

Asperges met eiersalade, spinazie en gerookte zalm

Het witte goud: asperges! Wij houden ervan! Een botersaus vinden wij alleen altijd een beetje vet qua smaak, dus serveerden we dit keer een lekkere eiersalade naast de asperges. Zo heb je toch een soort van saus, die goed past bij de asperges.


Nodig (3 pers):
- Witte asperges, 4 a 5 pp
- Spinazie, 200 gr
- Gerookte zalm, 200 gr
- Eieren, 6 stuks
- Bieslook, 50 gr
- Kerrie, 3 el
- Magere kwark, 3 el
- Mayonaise yoghurt, 2 el
- Knoflook, 1 teen
- Evt: krieltjes (5 pp)

1. Kook de eieren in ongeveer 8 tot 10 minuten hard. Spoel ze daarna af met koud water en pel de eieren. Snijd ondertussen de gerookte zalm in grove plakken, pel de teen knoflook en hak de bieslook fijn.

2. Leg de asperges in een brede braadpan of in een hoge aspergepan (in ieder geval, zodat ze er helemaal in passen) en dompel ze onder met koud water. Zet het vuur aan en wacht tot het water kookt. Laat ze dan 5 minuten koken, zet het vuur uit en laat nog 10 tot 15 minuten met de deksel op het water staan. Prik er in om te kijken of ze goed zijn.

3. Verhit ondertussen een scheut olijfolie in de koekenpan en bak de teen knoflook hier 3 minuten in. Haal hem er dan uit en voeg dan de spinazie toe. Wok op gemiddeld / hoog vuur en breng op smaak met zout. 

4. Snijd de eieren in kleine stukken met mes en vork en breng op smaak met de kerrie, peper en zout. Meng de mayonaise, kwark en bieslook erdoor en proef goed of het nog wat kruiden nodig heeft.

5. Verdeel de asperges over de borden. Serveer met de gerookte zalm en spinazie ernaast en de eiersalade op de asperges.

Tip: je kunt dit nog serveren met een extra hardgekookt eitje en /of met gekookte krieltjes


Geen opmerkingen:

Een reactie posten