Pagina's

donderdag 11 mei 2017

Pizzarolletjes van salami, paprika, kaas, oregano en tijm

Deze snack is echt ideaal voor feestjes. Het ziet er gezellig uit en is super lekker! Met 1 grote rol bladerdeeg maak je zo 40 hapjes.


Nodig (40 hapjes):
- Bladerdeeg, 6 vellen
- Salami, 80 gr
- Paprika, halve
- Kaas, 100 gr
- Oregano
- Tijm
- Tomatenpuree, 1 klein blikje

1. Ontdooi de vellen bladerdeeg. Snijd de salami en paprika in kleine blokjes en hak goed fijn. Haal de oregano en tijm van de takjes en hak indien nodig ook fijn. Meng vervolgens de paprika en salami met de kaas, oregano en tijm. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Plak 3 vellen bladerdeeg aan elkaar en plak daarboven nog een rij van 3 vellen naast elkaar, zodat je een rechthoekig stuk bladerdeeg hebt. 

3. Verdeel de tomatenpuree over het bladerdeeg, maar laat 1 rand vrij, zodat je de rol hier dicht kunt maken. Verdeel het paprikamengsel over de tomatenpuree en zorg dat je het maar dun besmeert, want je moet hem nog oprollen. Anders worden de pizza'tjes veel te groot!

4. Rol het bladerdeeg voorzichtig op, zorg dat je eindigt aan de kant waar je geen tomatenpuree hebt gesmeerd. Maak het bladerdeeg hier een beetje nat en zorg dat de rol goed dichtzit. 

5. Snijd de bladerdeegrol in 40 kleine minipizza'tjes (of kijk hoe je uitkomt, maar snijd ze in ieder geval niet te dik; zoals ik eerst deed...). Bak ze 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven en serveer ze warm! 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten