Pagina's

zondag 6 augustus 2017

Taco's met avocado, mango en garnalen

Alles is lekker met avocado, mango en garnalen, maar om je taco's ermee te vullen is echt een aanrader. Het is zo licht, dat ik opeens wel 3 taco's op kon!! Serveer er een lekkere tzatziki bij en wat rode ui en bosui en het is helemaal af!



Nodig (2 personen):
- Garnalen, 300 gr
- Avocado, 1 stuk
- Mango, 1 stuk 
- Bosui, 1 stuk
- Rode ui, halve
- Rucola, 40 gr

Voor de tzatziki
- Griekse yoghurt, 4 el
- Knoflook, 1 teen
- Komkommer, halve

1. Begin met het maken van de tzatziki. Het liefst laat je de smaken even goed intrekken en maak je hem al een uur voordat je de wraps gaat eten. Als je hier geen tijd voor hebt, ook geen problemo! Halveer de komkommer en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Rasp de komkommer grof en laat uitlekken in een vergiet. Snijd de knoflook fijn en meng deze door de yoghurt. Voeg de geraspte komkommer toe en breng op smaak met peper en zout. 

2. Verwijder het darmkanaal bij de garnalen en doe ze in een schaaltje. Voeg hier een flinke scheut olijfolie aan toe en hak de knoflook fijn en doe bij de garnalen. Laat deze smaken lekker intrekken. 

3. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de avocado en mango in kleine blokjes en doe apart in kleine schaaltjes (zie onderste foto). Wij hadden nog een paprika over en sneden die ook fijn, maar dit hoeft zeker niet. Snijd de bosui en rode ui fijn en doe in een apart schaaltje. Serveer de tzatziki en de rucola ook in aparte schaaltjes op tafel. 

4. Verhit een scheut olijfolie en bak de garnalen ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

5. Verwarm de taco's in de oven, zoals aangegeven op de verpakking (kort in ieder geval). Zet de taco's vervolgens op tafel en serveer met alle schaaltjes met de lekkere ingrediĆ«nten. Zo kan iedereen zelf deze overheerlijke taco maken!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten