Pagina's

donderdag 31 augustus 2017

Gevulde courgette met tonijn en groenten

Dit recept is echt heel makkelijk, lekker en gezond! En je bent er ook nog eens zo mee klaar!


Nodig (2 personen):
- Courgettes, 2 stuks
- Tonijn uit blik, 2 stuks
- Paprika, 1 stuk
- Rode ui, 1 stuk
- Geraspte kaas, handvol
- Olijfolie, peper, zout en Italiaanse kruiden (als je dit in huis hebt)

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de courgettes en hol ze uit met een lepeltje, zodat de zaadlijsten verwijderd zijn (gooi dit niet weg!). Leg de courgettes met de bolle kant in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie, peper, zout en Italiaanse kruiden. Plaats 10 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

2. Laat de tonijn uitlekken in een vergiet. Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de paprika en snijd in blokjes. Pel en snipper de rode ui. Snijd de resterende courgette, wat je uitgehold hebt, in kleine blokjes.

3. Verhit een scheut olijfolie in een wokpan en wok de rode ui 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de stukjes uitgeholde courgette toe en breng op smaak met peper en zout. Wok 5 minuten op middelhoog vuur en laat dan even uitlekken in een vergiet, bij ons kwam er namelijk veel vocht vanaf. Doe terug in de pan en voeg de paprika toe. Wok 2 minuten mee en voeg dan de tonijn toe. Laat samen nog even opwarmen en roer goed door elkaar. 

4. Haal de courgettes uit de oven en vul met het tonijn-courgette mengsel. Verdeel de geraspte kaas over de courgettes en plaats nog 10 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Zo heb je in 4 makkelijke stappen een heerlijk gezond maaltje op tafel gezet! :-) 

Tip: je kunt het ook vullen met gehakt als je niet van tonijn houdt!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten