Pagina's

maandag 31 juli 2017

Geroosterde broccolisalade met feta, granaatappel en amandelen

Deze salade klinkt misschien wat raar, maar is echt heel lekker. Lekker om te serveren bij een stukje vlees of bij een barbecue, of natuurlijk gewoon als hoofdmaaltijd. Het is weer eens wat anders dan de doorsnee salade. En natuurlijk erg lekker en gezond! 



Nodig (6 personen - bijgerecht): 
- Broccoli, 2 stronken
- Feta, 1 pakje
- Rode ui, 1 stuk
- Geroosterde amandelen, 100 gr
- Granaatappelen, 200 gr
- Knoflook, 2 tenen
- Paprikapoeder, 1 el
- Peper & zout
- Griekse yoghurt, 3 el

1. Breng een grote pan met water aan de kook. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Snijd ondertussen de feta in kleine blokjes en versnipper de rode ui. Hak de knoflooktenen in grove stukken. Ontpit (of ontdooi, maar net wat voor pitjes je gekocht hebt) de granaatappel.

2. Blancheer de broccoli roosjes door ze 3 minuten in het kokende water te doen, en daarna af te gieten en meteen in een bak met heel koud water te zetten. Laat de roosjes opdrogen en verhit ondertussen een klein scheutje olijfolie in een wokpan. Voeg de knoflook toe en vervolgens de broccoliroosjes. Breng op smaak met flink wat peper, zout en paprikapoeder. Bak de broccoli tot de roosjes een goudbruine kleur krijgen. Je kunt de broccoli ook roosteren in de oven, dat is natuurlijk helemaal official, maar dit was ook echt super lekker!

3. Hak ondertussen de amandelen fijn met een hakmes. Verdeel de fijngehakte amandelen, feta en granaatappelpitjes over de saladeschaal. Als de broccoli klaar is, laat hem dan even afkoelen en voeg dan ook toe aan de saladeschaal. Voeg de Griekse yoghurt toe en breng op smaak met peper en zout. Hussel alles goed door elkaar, en je hebt een heerlijke kleurrijke salade!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten