Pagina's

maandag 4 september 2017

Vijg met geitenkaas, walnoten en balsamico

Een heerlijk voorgerecht met vijgen uit eigen tuin!


Nodig (6 personen): 
- Vijgen, 6 stuks
- Geitenkaas, 3 kleine plakjes (ongeveer 65 gram)
- Walnoten, 2 el 
- Honing, 1 el 
- Balsamicostroop, 1 tl per bord

1. Verwarm de oven voor op 185 graden. Snijd de onderkant van de vijg er voorzichtig af, zodat deze straks op een bord kan staan (en in de oven). Snijd in de bovenkant een kruis, maar snijd hem niet helemaal door!

2. Vul de vijgen met geitenkaas. Hak de walnoten grof en bak in een pannetje. Voeg na 2 minuten een halve eetlepel honing toe. 

3. Plaats de vijgen op een bakplaat of in een ovenschaal en zet ongeveer 10 minuten in het midden van de voorverwarmde oven, totdat de geitenkaas lekker gesmolten is. 

4. Verdeel de walnoten over de borden en besprenkel vervolgens de balsamicostroop over de vijg. Je kunt het eventueel nog met een blaadje groen serveren, maar dat hadden wij net even niet in huis. Een super lekker en licht voorgerecht!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten