Pagina's

donderdag 2 november 2017

Gnocchi met lamsworstjes, gekarameliseerde tomaat, ui en dragon

De recept voor het sausje van gekarameliseerde tomaat, ui en dragon is eigenlijk voor pasta, maar man man wat is dit ook lekker met gnocchi! En ook nog eens makkelijk!

Nodig (2 personen): 
- Gnocchi, 250 gram
- Lamsworstjes, 4 stuks
- Cherrytomaten, 250 gram
- Rode ui, 1 stuk
- Mozzarella, halve
- Suiker, 1 el
- Boter, 1 el
- Dragon, 20 gram

1. Breng een pan met water aan de kook. Haal het velletje van de worstjes af (voorzichtig) en snijd in vieren. Pel en snipper de ui en halveer de cherrytomaten. 

2. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de worst rondom bruin, in maximaal 4 minuten op middelhoog vuur. Zet ze dan apart en bak in dezelfde pan de cherrytomaatjes. Blijf goed roeren. Voeg vervolgens de boter, ui, knoflook, dragon en suiker toe aan de pan en bak een paar minuten mee. Kook ondertussen de gnocchi in 2 minuten gaar.

3. Voeg de worst toe en laat nog 2 minuten mee bakken. Giet de gnocchi af en voeg toe aan de pan. Breng alles op smaak met peper en zout en snijd ondertussen de mozzarella in plakjes of stukjes.

4. Verdeel de gnocchi over de borden en serveer met de stukjes mozzarella on top! 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten