Pagina's

dinsdag 14 november 2017

Hutspot ovenschotel

Een paar dagen voordat wij naar Cuba vertrekken, eten wij nog lekker even een Hollandse pot, hutspot maar dan anders!

Nodig (4 personen):
- Stamppot aardappelen, 600 gram (al geschild, lekker makkelijk)
- Wortels, 600 gram
- Rode ui, 1 stuk
- Prei, 1 stuk
- Gehakt, 500 gram
- Geraspte kaas, 100 gram
- Melk, 50 ml

1. Verwarm de oven voor op grill stand. Breng een grote pan met water aan de kook. Schil de wortels en snijd in grove stukken. Pel en snipper de rode ui. Was de prei en snijd in halve ringen. 

2. Kook de stamppot aardappelen en wortels in ongeveer 15-20 minuten gaar. Verhit ondertussen een scheut olijfolie in een braadpan en bak de ui 3 minuten. Voeg dan de prei toe en laat op laag vuur langzaam gaar worden. Voeg na ongeveer 10 minuten het gehakt toe en bak tot het bruin van kleur is. Breng op smaak met peper en zout. 

3. Giet de aardappelen en wortels af en breng ook op smaak met peper en zout. Verwarm de melk kort en voeg toe aan de aardappelen en wortels. Stamp alles tot een geheel. 

4. Verdeel het gehaktmengsel over de ovenschaal en verdeel de hutspot er bovenop. Besprenkel met een laagje geraspte kaas en plaats 15 minuten onder de gril, of tot hij goudbruin van kleur is. Hutspot, maar dan net even anders!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten