Pagina's

maandag 30 oktober 2017

Gevulde paprika

Het is zeker niet onze mooiste foto ooit, maar het was wel een lekker vegetarisch receptje. Vandaar dat we het toch even met jullie wilde delen!

Nodig (2 pers)
- Paprika, 2 rode
- Mais, 1 blikje 
- Rode ui, 1 stuk
- Knoflook, 1 teen
- Courgette, halve
- Rijst, 50 gr
- Tomaten fritto, 6 el
- Italiaanse kruiden, 1 el

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng een pan met water aan de kook en kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

2. Halveer de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Snijd de courgette in kleine blokjes en laat het maïs uitlekken. Pel en snipper de rode ui en hak de knoflookteen fijn. 

3. Verhit een scheut olijfolie in een braad- of wokpan en bak de ui 4 minuten. Voeg vervolgens de knoflook toe en bak daarna de courgette 5 minuten mee. Giet ondertussen de rijst af en bak kort mee met de groenten. Voeg de tomaten fritto toe en breng op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden.Voeg als laatste de maïs toe en roer alles goed door elkaar.

4. Leg de paprika's met de open kant naar boven en vul met het groentemengsel. Plaats 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten