Pagina's

zondag 1 februari 2015

Partyfood

Gister hadden wij een gezellig verjaardagsborreltje in huize van Maanen, waarvoor natuurlijk uitgebreide happen gemaakt moesten worden. Een beetje van di mammi, en een beetje van onszelf!

We maakten wraps met kruidenkaas, gerookte zalm en rucola, wraps met kruidenkaas, gerookte kip, gegrilde paprika en rucola, prei-ui quiche, Spaanse tortilla, gehaktballen, chips met dip en Turks brood met dip. En we waren vergeten te zeggen dat niemand hoefde te eten van te voren, dus we kunnen er nog de hele week van eten! 

Receptje voor de Spaanse tortilla
- Vastkokende aardappelen, 500 gram
- Uien, 2 stuks
- Chorizo, 1 stuk
- Eieren, 6 stuks

Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakken, het liefst met een keukenmachine zodat ze allemaal even groot zijn. Snijd de uien in ringen en de chorizo in plakken. Klop de eieren los in een schaaltje. Bak eerst de chorizo aan in een koekenpan met olijfolie. Haal de chorizo weer uit de pan en bak in dezelfde pan de uienringen. Voeg na ongeveer 5 minuten de aardappelschijfjes toe, keer regelmatig om en laat nog ongeveer 8 minuten meebakken. Voeg dan de chorizo en de eieren toe en bak in ongeveer 6 minuten de onderkant gaar. Keer de tortilla vervolgens om (door een bord op de tortilla te leggen en de pan om te draaien) en bak de andere kant gaar. Breng op smaak met peper en zout, snijd de tortilla in kleine blokjes en je hebt hele leuke en lekkere borrelhapjes!

We hadden ook nog een gezellige borrelplank met Turks brood en dips. Aangezien de humus in smaak viel delen we dit receptje ook nog even met jullie!

Nodig:
- Kikkererwten, 800 gram
- Knoflook, 1 teen
- Paprikapoeder

Bak de knoflook ongeveer 4 minuten in een koekenpan met olijfolie en snijd hem vervolgens in stukken. Laat de kikkererwten uitlekken maar bewaar de helft van het vocht en eventueel een paar kikkererwten voor de garnering. Voeg de kikkererwten, de knoflook en het vocht samen in een keukenmachine en mix tot een gladde massa. Voeg peper, zout en paprikapoeder toe en meng nog even goed door elkaar. Serveer het met de resterende kikkererwten en nog wat paprikapoeder en je hebt een heerlijke dip!

Mochten jullie nog meer receptjes willen van gerechten op de foto, dan horen we het graag! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten