Pagina's

woensdag 23 november 2016

Kaasfondue



Altijd gezellig en lekker. Niet het meest gezonde maaltje, maar dat mag af en toe ook best toch? De meeste mensen denken dat je hele dure en luxe kazen nodig hebt voor een kaasfondue, maar het kan ook met een iets kleiner budget en allemaal een stuk simpeler. Deze fondue is het bewijs ;).


Nodig (2 personen)

- 400 gram geraspte kaas (mag van alles zijn, ik heb dit keer gewoon belegen 48+ gebruikt en een stuk Gruyere). 
- Ongeveer een halve fles witte wijn
- 1 Broccoli
- 1 Bloemkool
- 1 Paprika
- 1 Stokbrood
- Knoflook, 4 tenen
- peper en zout
- Spekjes, 100 gr

1. Snijd een knoflookteen doormidden en wrijf je pan er helemaal mee in. Laat een paar hele tenen in de pan zitten. Giet een bodempje witte wijn in de pan en laat het vervolgens opwarmen. Bak in een ander pannetje de spekjes goudbruin. 

2. Snijd ondertussen de broccoli en bloemkool in kleine stronken, de paprika in reepjes en het brood in snedes. Kook de broccoli en bloemkool alvast 5 minuutjes. 

3. Nu kan je de kaas gaan toevoegen aan de pan met knoflook. Doe dit beetje bij beetje en wacht tot het gesmolten is. Als het een beetje te dik wordt voeg je weer een scheutje wijn toe, en als het een beetje te dun is weer een beetje kaas. Doe dit zo om en om tot je een heerlijk smeuige fondue hebt. 

4. Voeg op het laatst de spekjes toe en nog een klein snufje zout en peper. Doe het brood, de paprika, de broccoli en bloemkool in schaaltjes en zet de fonduepan op tafel. Het liefst boven een waxinelichtje maar als dit niet mogelijk is gewoon halverwege de pan nog even opwarmen. En dan, genieten van dit heerlijke maaltje!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten