Pagina's

maandag 21 november 2016

Zoete aardappelsalade met zongedroogde tomaat, spinazie, pijnboompitten, geitenkaas en granaatappel

Het is niet het meest fotogenieke gerecht, maar wel zo lekker dat het zeker gedeeld moet worden met jullie! Op de website van Chickslovefood zagen wij een recept voor een zoete aardappel stamppot. Nadat we deze twee keer gegeten hadden waren we toe aan net iets nieuws en kwamen we tot deze zoete aardappel salade. Erg lekker, makkelijk, gezond en vega!

Nodig (4 pers):
- Grote zoete aardappels, ongeveer 600 gram (wij hadden 3 mega aardappelen)
- Spinazie, 400 gram
- Granaatappel, 1 stuk
- Geitenkaas, 100 gr
- Pijnboompitten, 50 gr
- Zongedroogde tomaten, 100 gr

1. Breng een pan met water aan de kook. Schil de zoete aardappel en snijd in gelijke grove stukken. Snijd de granaatappel door de helft en vang de pitten op in een kommetje (zie hier hoe je dit het makkelijkst kunt doen). Snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukjes. 

2. Giet de zoete aardappelen af en meng in een grote salade kom met de spinazie. Doordat de zoete aardappelen nog warm zijn, slinkt de spinazie een beetje. Breng op smaak met zout en voeg de geitenkaas verkruimeld toe. Meng goed, maar voorzichtig, door elkaar. 

3. Rooster de pijnboompitten op laag vuur in een pan zonder olie. Voeg deze vervolgens toe aan de salade, samen met de zongedroogde tomaat en de granaatappel. Serveer direct en je kunt genieten van een heerlijk vega maaltje! 







Geen opmerkingen:

Een reactie posten