Pagina's

donderdag 17 november 2016

Quesadillas met avocado, paprika en mais

Quesadillas maken is altijd een goed idee! Voor de lunch, als hoofdgerecht of voor bij de borrel. You got to love them! Eerder maakten wij ze al een keer met tonijn (klik hier voor het recept), maar nu gingen wij voor een Mexicaans achtige vulling (alleen dan zonder die minder lekkere bruine bonen :-)). 
Nodig (1 quesadilla):
- Wraps, 2 stuks (grote)
- Avocado's, 2 stuks 
- Crème fraiche, 2 el
- Tomaat, halve
- Paprika, halve
- Rode ui, halve
- Mais, 40 gr (lekker makkelijk uit een blikje)
- Paprikapoeder, 1 tl
- Geraspte kaas, 2 el
- Peper en zout

1. Halveer de avocado's, ontpit ze en doe het vruchtvlees in een grote kom. Meng dit met 1 el crème fraiche en prak het goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de tomaten in kleine blokjes zonder vruchtvlees. Snijd de rode ui en paprika ook in kleine blokjes. Verdeel de tomaten, rode ui en paprika door de guacamole.

2. Verdeel de guacamole over 1 wrap. Giet de mais af en verdeel dit over de guacamole. Breng de guacamole op de wrap op smaak met paprikapoeder. Verdeel de geraspte kaas ook over de wrap. Smeer de andere eetlepel crème fraiche uit over de andere wrap, zodat ze goed op elkaar blijven zitten. Leg de wrap met de creme fraiche aan de binnenkant op de andere wrap en druk voorzichtig aan.

3. Verhit een klein scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de quesadilla eerst aan 1 kant bruin, ongeveer 3 minuten op middelhoog vuur. Haal hem uit de pan en leg hem op een bord. Leg er een bord op en draai de quesadilla om. Bak vervolgens de andere kant van de quesadilla ongeveer 3 minuten op middelhoog vuur, totdat hij goudbruin van kleur is en lekker knapperig. Serveer hem vervolgens op een bord en snijd door vieren, vijven, zessen.. Afhankelijk van met hoeveel je bent en als wat voor gerecht je hem eet :) 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten