Pagina's

vrijdag 10 april 2015

Kip saltimbocca



Een heerlijk italiaans maaltje dit, echt een aanrader als je een keer iets anders op tafel wil zetten en het is helemaal niet moeilijk!

Nodig (4pers):


- Kipfilet a la minute, 400 gram

- Roomkaas, 1 bakje
Crème fraîche, 1 bakje
- Salie, 8 blaadjes
- Parmaham, 1 pakje
- Pasta, 350 gram
- Cherrytomaatjes, 250 gram
- Witte wijn, 100 ml
- Spinazie, 400 gram

Saltimbocca wordt eigenlijk altijd gemaakt met kalfsvlees, maar in dit receptje probeerde we hem uit met kip en roomkaas. En het was lekker! Je ook normale kipfilet gebruiken voor dit recept maar dan moet je hem wel nog even plat slaan.


Leg de kipfilets op een snijplank en besmeer met wat roomkaas, leg de blaadjes salie er op en een plakje pancetta. Rol op en zet vast met een cocktailprikker. Bak de rolletjes kipfilet 10 minuten aan en blus af met een flink scheut witte wijn. Laat ze daar even in pruttelen. Ondertussen kun je de pasta gaan maken, kook de pasta in 8 minuten beetgaar en bak in een andere pan de spinazie, voeg daar de cherrytomaatjes toe en meng het dan met de pasta. Roer de rest van het bakje roomkaas hier ook doorheen en je bent klaar, serveer de pasta met erbovenop de kip saltimbocca en eet smakelijk! Wij vonden de twee blaadjes salie overigens een beetje veel dus ik zou maar 1 blaadje per rolletje gebruiken ;).







Geen opmerkingen:

Een reactie posten