Pagina's

donderdag 16 april 2015

Rode wijn risotto met groene asperges, courgette, tuinerwten en pancetta

Prinses Tess kwam vanavond eten en dan moet je iets lekkers op tafel zetten! Na een lang overleg gingen wij voor rode wijn risotto met groene groenten en pancetta. Een betere keuze hadden we niet kunnen maken, het was verrukkelijk! :-) 

Nodig (2 pers):
- Sjalotjes, 2 stuks
- Courgette, 0,5 stuk
- Bakboter, 2 klontjes
- Tomatenblokjes, 400 gr 
- Rode wijn, 1 glas
- Groene asperges, 50 gr
- Tuinerwten, 50 gr (diepvries)
- Pancetta, 50 gr
- Risotto, 150 gr
- Kippenbouillonblokjes, 2 stuks
- Parmezaanse kaas, naar eigen smaak :) 

Pel en snipper de ui en snijd de courgette in kleine blokjes. Ontdooi de tuinerwten en laat de tomatenblokjes uitlekken in een zeef. Breng een pan met water aan de kook en voeg de bouillonblokjes toe. 


Smelt de boter in een ruime pan, voeg de uisnippers toe en fruit ze zacht. Voeg vervolgens de courgetteblokjes toe en bak ongeveer 5 minuten mee. Voeg daarna de blokjes tomaat toe, zet het vuur hoger en laat 2 minuten opstaan. Voeg de rijst toe en bak zo’n 2 minuten mee. Voeg vervolgens het glas rode wijn toe en roer goed door de risotto. 


Als de wijn is opgenomen, begin je bouillon toe te voegen – telkens een soeplepel. Blijf roeren en voeg steeds weer een lepel toe als de vorige is opgenomen. Ga door tot de rijst lekker beetgaar is. 

Zet ondertussen een wokpan op het vuur en bak de pancetta 3 minuten op middelhoog vuur. Haal de pancetta uit de pan en wok in dezelfde pan de asperges ongeveer 4 minuten. Breng op smaak met een snufje zout. 

Zet het vuur van de risotto uit en roer de Parmezaanse kaas en een klontje boter erdoor. Meng de pancetta met de risotto en breng eventueel op smaak met peper en zout. Serveer de risotto met de groene asperges en de resterende Parmezaanse kaas en dan is dit het resultaat: 

Enjoy!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten