Pagina's

woensdag 1 april 2015

Kipfilethaasjes met balsamicotomatensaus en pappardelle

Altijd fijn als je weer een nieuw en lekker pastareceptje ontdekt. Dit is er zo een! Een lekker makkelijk maar super lekkere pasta voor een doordeweekse avond!

Nodig (4 pers):
- Pappardelle pasta, 300 gr
- Ui, 2 stuks
- Kipfilethaasjes, 300 gr
- Cherrytomaten, 250 gr
- Wittebalsamicoazijn, 50 ml
- Pastasaus basilicum, pakje (lekker makkelijk) 390 gr
- Zwarte olijven, 90 gr
- Kappertjes, 40 gr
- Prei, 1 stuk
- Parmezaanse kaas, eigen inschatting :-)

1. Breng een pan met water en zout aan de kook. Pel en snipper de ui. Halveer de cherrytomaten en de zwarte olijven en snijd de prei in halve ringen (was goed). Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking (verse pasta rond de 4 minuten).

2. Verhit ondertussen een scheutje olijfolie of een klontje boter in een hapjespan en bak de ui met peper en zout ongeveer 2 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om en voeg dan de prei toe. Smoor ongeveer 10 minuten op laag vuur. Voeg vervolgens de kip toe en bak 4 minuten op middelhoog vuur. Voeg dan de witte balsamico azijn toe, laat een minuut pruttelen en haal de kipfilethaasjes er even uit (voor ze te taai worden). 

3. Giet de pasta af als het kookwekkertje gaat :-) en laat even apart staan. Voeg de cherrytomaten toe aan de ui en prei en bak nog 2 minuten mee. 

4. Voeg de pastasaus, kappertjes en olijven toe aan de hapjespan en laat op het vuur staan tot de pasta warm is. Voeg de pasta en kipfilethaasjes toe en meng alles goed door elkaar. Breng het geheel op smaak met peper en zout, serveer de pasta met wat Parmezaanse kaas and enjoy!!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten