Pagina's

dinsdag 7 april 2015

Mediterrane stamppot met rucola, zongedroogde tomaat, feta en pijnboompitjes

Een Hollandse stamppot is altijd lekker, maar deze mediterrane stamppot is net even anders, aparter en daarom extra leuk om een keer te maken als er vrienden over de vloer komen! 

Nodig (4 pers): 
- Kruimige aardappelen, 1.5 kg geschild en in gelijke stukken
- Rucola, 150 gr
- Cherrytomaten, 250 gr
- Zongedroogde tomaten, 200 gr
- Pijnboompitten, 40 gr
- Lenteui, 3 stuks
- Feta, 100 gr

Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng een pan met water en zout aan de kook en kook hierin de aardappelen ongeveer 20 minuten. Halveer ondertussen de zongedroogde tomaten. Snijd de feta in kleine blokjes en de lenteui in kleine ringetjes. 

Bak de pijnboompitten ongeveer 5 minuten in een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur. Keer regelmatig om, zodat ze niet aanbranden. Verdeel de cherrytomaten over een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en zout en plaats 10 minuten in het midden van een voorverwarmde oven. 

Giet de aardappelen na 20 minuten af en bewaar een klein kopje kookvocht. Voeg dit kookvocht toe aan de aardappelen en stamp met een pureestamper tot een grove stamppot. Voeg de rucola toe en stamp nogmaals kort tot een grove stamppot. Breng op smaak met peper en zout en voeg de zongedroogde tomaten, lenteui, pijnboompitten en feta toe en meng alles goed door elkaar. Verdeel de stamppot over de borden en serveer met de gepofte cherrytomaten uit de oven. Een heerlijk Italiaans maaltje, lekker voor dit nog net iets te koude Lenteweer! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten