Pagina's

zondag 7 februari 2016

Kip kerrie

Onze oma maakt de lekkerste kip kerrie! En wij mogen het recept gewoon met jullie delen! We zijn niet eens enorm fan van kip kerrie, maar wel van deze :-) 


Nodig (4 pers)
- Hele kip
- Ananas, 1/4e blik
- Kerriepoeder, 1/2 el
- Bloem, 4 el
- Melk, 1el
- Citroensap, 1 el
- Banaan, 1 stuk
- Tijm, 1/4el
- Rijst, 300 gr
- Boter, 4el
- Amandelen, 50 gr

Voorbereiding
1. Zet een pan met water, zout, peper, tijm en soepgroenten op het water en voeg de kip toe. Kook de kip in ongeveer een uur zachtjes gaar. Haal de kip daarna uit het water en haal het vlees van de botten. Snijd in stukken en zeef de bouillon, vang ongeveer 1/2 liter op. 

Bereiden
2. Laat de ananas uitlekken en vang 4el sap op. Snijd de ananas in stukjes en de banaan in plakjes. Breng een pan met water aan de kook en kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

3. Verhit 3 el boter in een koekenpan en smelt samen met een halve eetlepel kerriepoeder. Roer vervolgens het bloem erdoor. Al roerende voeg je scheutje voor scheutje de kippenbouillon toe die je opgevangen hebt. Blijf roeren tot de saus gebonden is. 

4. Voeg vervolgens de melk, ananas en citroensap toe aan de saus en breng op smaak met peper, zout en kerriepoeder. 

5. Verhit ondertussen 1 el boter in een koekenpan en bak daarin de banaan en amandelen goudbruin. 

6. Voeg de ananas en het kippenvlees toe aan de kerriesaus en meng goed door elkaar. Schep in een saus en verdeel de banaan en amandelen over de saus. Serveer de rijst in een andere schaal. 

Tip: lekker met een groene salade!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten