Pagina's

dinsdag 16 februari 2016

Hele bloemkool uit de oven

Dit gerecht is eigenlijk van Yvette van Boven, maar we vonden het zo leuk dat we het graag wilden uitproberen. We vinden bloemkool allebei best wel lekker, maar alleen met kaassaus wordt op een gegeven moment ook een beetje saai. Dus hier een lekkere variant. Wij serveerden hem met een stukje zalm en zoete aardappel, maar dat kan natuurlijk met van alles!






Nodig (4 pers);


- Bloemkool, 1 stuk
- Griekse yoghurt, 300 gram
- Citroen, 1 stuk
- Komijn, 1 eetlepel
- Kerrie, 1 eetlepel
- Paprikapoeder, 1 theelepel
- Knoflook, 2 tenen
- Munt, paar takjes

1. Verwijder het bladgroen van de bloemkool en zet een grote pan water op het vuur, breng de bloemkool aan de kook met wat zout voor zo'n 15 minuten.

2. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden. Meng 200 gram yoghurt met het sap van de citroen, komijn, kerrie en paprikapoeder. Pers de knoflook en voeg ook deze toe. Breng op smaak met peper en zout.

3. Haal de bloemkool uit het water en spoel af met koud water. Dep vervolgens droog met een schone theedoek.
4. Plaats de cocktail in een ovenschaal en bedruip met het yoghurtmengsel. Bestrooi met extra peper en zout en zet 45 minuten in de oven. Als de bloemkool te snel bruin wordt bedek hem dan met een laagje aluminiumfolie.
5. Serveer met de resterende yoghurt en bestrooi met de fijngehakte munt. En eventueel met de zalm of iets anders lekkers. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten