Pagina's

woensdag 10 februari 2016

Fish & Chips in bierbeslag

Dit recept was er een van mijn bucketlist met recepten die ik nog wilde maken. En wat ben ik blij dat ik het eindelijk gemaakt heb! Een redelijk makkelijk recept, maar wel erg leuk om te serveren en altijd lekker. De zoete aardappelfrietjes waren iets minder goed gelukt, maar alsnog erg lekker. Alleen helaas niet krokant.. Tips daarvoor zijn meer dan welkom ;-) Voor nu delen wij alleen het recept van de kabeljauw in bierbeslag! 



Nodig (2 pers):
- Kabeljauwfilet, 2 stuks
- Bloem, 80 gr
- Ei, 1 
- Hertog Jan Weizener, 150 ml
- Olie, 200 ml

1. Snijd de kabeljauw in ongeveer 12 gelijke stukken en breng op smaak met peper en zout. Verhit de olie in een wokpan tot er damp vanaf komt. Maak ondertussen het beslag door bloem, eieren en het bier te mengen met een vork tot een glad beslag. Breng het beslag op smaak met peper en zout. 

2. Meng de stukken kabeljauw met het bierbeslag en meng goed door elkaar, zodat alle vis bedekt is met het beslag. 

3. Voeg de eerste 4 / 5 stukken kabeljauw toe aan het hete olie en frituur ze in ongeveer 5 minuten goudbruin. Keer regelmatig om. Haal de gefrituurde kabeljauw uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal dit voor alle stukjes kabeljauw, tot alles gefrituurd is. 

Tip: Lekker met zoete aardappel friet en ravigotte saus. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten