Pagina's

woensdag 24 februari 2016

Ovenschotel met krieltjes, gegrilde groenten en chorizo

Voor dit gerecht heb je geen pan nodig en het is ook nog eens super makkelijk, snel klaar en lekker! Ideaal voor een doordeweekse dag als je niet veel tijd hebt om te koken. 


Nodig (2 pers):
- Krieltjes, 150 gr
- Chorizo, halve
- Tijm, 4 takjes
- Cherrytomaten, 100 gr
- Rode paprika, 1 stuk
- Courgette, 1 stuk
- Rode ui, 2 stuks
- Olijfolie, 6 el

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Halveer de krieltjes, de chorizo en de cherrytomaten. Snijd de courgette in kleine blokjes en de ui in halve ringen. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd ook in blokjes. 

2. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en verdeel daar de krieltjes, chorizo en groenten over. Besprenkel de olijfolie hierover en schep alles nog goed door elkaar, zodat de olijfolie goed verdeeld is. Verdeel de takken tijm en breng alles op smaak met peper en zout. Plaats de bakplaat 20 tot 25 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

3. Haal de schaal uit de oven en verdeel alles over een ovenschaal, dat staat net wat gezelliger :-) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten