Pagina's

donderdag 17 maart 2016

Nicoise salade met gepocheerd ei en citroenmayonaise

Heel makkelijk en toch best culi, deze nicoise salade met een gepocheerd eitje! 


Nodig (2 pers):
- Blikje tonijn in olie,
- Sperziebonen, 100 gr
- Cherrytomaten, 100 gr
- Rode ui, 1 stuk
- Ei, 2 stuks
- Romeinse sla, 1 krop
- Zwarte olijven, handvol
- Kappertjes, handvol
- Mayonaise, 3 el
- Citroen, halve

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat ondertussen de tonijn uitlekken in een vergiet. Snijd de ui in dunne halve ringen, snijd de sla in grove stukken en hak de olijven en kappertjes fijn. Snijd de uiteindes van de sperziebonen af en halveer indien nodig. Breng twee pannen met water aan de kook, een voor de eitjes en een voor de sperziebonen.

2. Besprenkel de cherrytomaten met olijfolie en wat zeezout en plaats 10 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Kook de sperziebonen in ongeveer 5 minuten beetgaar. 

3. Pers ondertussen het sap uit een halve citroen en meng dit met de mayonaise. 

4. Verdeel de sla, rode ui, kappertjes, olijven, sperziebonen en tonijn over een bord. Breng op smaak met een beetje zout en wat peper. Haal de cherrytomaten uit de oven, kijk of ze gepoft zijn en serveer ook op het bord. 

5. Voeg een scheutje azijn toe aan de laatste pan met kokend water. Maak het ei voorzichtig kapot in een kommetje. Draai een kolk in de pan met water en laat het ei hier voorzichtig in glijden, het liefst midden in de kolk. Kook het ei 1 minuut en serveer op de tonijnsalade. Breng het ei op smaak met water zout en serveer direct!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten