Pagina's

maandag 7 maart 2016

Thaise biefstuksalade

We mogen het niet echt Thais noemen, maar het is wel een lekkere salade met biefstuk en wat Aziatische groenten! Koop de biefstuk wel bij een slager, dat is toch een stuk malser dan van de supermarkt. Het is misschien iets duurder, maar het is het meer dan waard! Zoals jullie op de foto zien houden wij nogal van rood vlees, maar je kunt het natuurlijk ook wat langer bakken :) 







Nodig (4 pers):
- Biefstuk, 400 gr
- Spinazie, 300 gr
- Tauge, 200 gr
- Peultjes, 200 gr
- Gebakken uitjes, handvol
- Mihoen, 250 gr
- Sesamolie, 1 el
- Cashewnoten, twee handjes

Voor de dressing:
- Limoen, 1 hele
- Vissaus, 1 el
- Suiker, 1 el
- Sojasaus, 2 el

1. Haal de biefstuk een uur voor gebruik uit de koelkast om hem op kamertemperatuur te brengen. Besprenkel de biefstuk met de sesamolie en wat peper (geen zout!). 

2. Meng alle ingredienten voor de dressing in een kommetje. Proef of het naar jouw smaak is en voeg anders wat extra's toe van een van de ingredienten (om het zoeter, zuurder of zouter te maken).

3. Snijd de uiteinden van de peultjes en haal de draden er indien nodig uit (deze zitten aan de zijkant van de peultjes). Breng twee pannen met water aan de kook en kook hierin de mihoen en de peultjes zoals aangegeven op de verpakking.

4. Verhit een scheut boter over een braadpan en laat goed warm worden. Bak vervolgens de biefstukken 2 minuten aan beiden kanten, of 3/4 minuten als je je biefstuk iets minder rood eet :-) Laat de biefstuk vervolgens 4 minuten rusten in aluminium folie en snijd hem dan in plakken. Breng op smaak met zout. 


5. Verdeel ondertussen de spinazie, noten en de tauge over een saladeschaal. Giet de mihoen en de peultjes af, spoel kort af met koud water en verdeel ook over de saladeschaal. Verdeel de dressing over alle groenten en meng goed door elkaar. 

6. Verdeel de gebakken uitjes over de salade. Serveer de salade met de gesneden biefstuk on top. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten