Pagina's

maandag 18 december 2017

Avocadomousse met komkommertartaar, grapefruit en rivierkreeftjes

Astrid stuurde ons het recept van een heerlijke avocadomousse met komkommertartaar. Met wat kleine aanpassingen van onszelf kwamen we tot dit heerlijke voorgerecht. Super voor Kerst, vooral qua kleuren! 



Nodig (4 pers):
- Avocado's, 2 stuks
- Griekse yoghurt, 3 el
- Komkommer, 1 stuk
- Galiameloen, halve
- Basilicum, 1 bosje
- Grapefruit, 1 stuk
- Pistachenoten, 30 gr
- Rivierkreeftjes, 150 gr
- Limoen, 1 stuk

1. Halveer de avocado's, verwijder de pit en snijd met een mes een ruitpatroon in het vlees. Haal met een lepel het vruchtvlees eruit en doe dit in een blender met de Griekse yoghurt en het sap van de limoen. Verdeel dit over 4 mooie glaasjes. 

2. Snijd ondertussen de komkommer in kleine blokjes. Schep met een klein lepeltje kleine bolletjes uit de galia meloen. Meng de komkommer en de meloen en hak de basilicumblaadjes fijn. Voeg deze toe aan de komkommer en meloen en voeg een scheutje olijfolie toe. Breng op smaak met zout en peper.

3. Schil de grapefruit en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Schep een laagje komkommertartaar op de avocadomousse en verdeel de grapefruit erover. 

4. Pel de pistachenoten en hak ze grof. Verdeel de pistachenoten en de rivierkreeftjes over de komkommertartaar. Om het helemaal af te maken: plaats nog een basilicumblaadje on top!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten