Pagina's

donderdag 28 december 2017

Kip calvados

Dit recept kregen wij doorgestuurd van onze tante met de tekst: deze is ook heel lekker! Dan kunnen wij niet anders dan het uit te proberen. Je kunt dit gerecht eten met aardappels, rijst of brood, net wat je lekker vindt. Het is inmiddels één van onze lievelingsgerechten!




Nodig (4 pers):
- Kippendijen, 600 gr (2 stukjes pp)
- Stevige appels, 2 stuks (bijv Braeburn)
- Sjalotjes, 4 stuks
- Knoflook, 2 tenen
- Calvados, 1 flesje van 0.03 liter (kleine flesjes verkrijgbaar bij Gall & Gall)
- Creme fraiche, 125 ml
- Kippenbouillontablet, 1 stuk
- Flesjes appelcider, 2 stuks (bijv. Stella Artois Cidre)
- Naanbrood, 2 stuks
- Roomboter, 25 gr

Wij serveren dit tegenwoordig liever met rijst dan met brood, dan geniet je nog veel meer van de heerlijke saus! :-) 

1. Verwarm de oven voor op 175 graden (of kook de rijst als je het met rijst serveert). Snipper de sjalotjes en hak de knoflooktenen fijn. Schil de appel, snijd in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd elk kwart in 3 stukken. Bestrooi de kippendijen met peper en zout. Verhit 25 gram boter in een braadpan en bak de kippendijen in ca. 10 minuten goudbruin. Schenk het flesje Calvados leeg in de pan en haal de kippendijen eruit. 

2. Fruit de sjalotten ongeveer 4 minuten in dezelfde braadpan. Voeg vervolgens de knoflook toe en bak 2 minuten mee. Voeg de cider, de creme fraiche, het bouillonblokje en de kippendijen toe aan de pan. Laat de kip zonder deksel op de pan 20 minuten stoven op gemiddeld vuur. 

3. Haal vervolgens de kippendijen uit het vocht en leg in een schaal bedekt met aluminiumfolie. Laat de saus op hoog vuur tot 1/3e inkoken (duurt als het goed is niet lang meer).

4.Verhit ondertussen 25 gram boter in een koekenpan en bak de appels goudbruin. Verwarm ondertussen het naanbrood in de oven (als je het met brood serveert).

5. Zet de pit van de saus uit en voeg de appel en kip toe. Serveer met rijst of brood in een bord of zet de pan zo op tafel. Lekker met een groene salade of gegrilde groenten!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten