Pagina's

donderdag 21 december 2017

Beef wellington

Wouw, dit is één van de lekkerste gerechten ever!! Het kost even wat tijd en moeite, maar het is het zo waard!


Nodig (3 personen):
- Ossenhaas (of (kogel)biefstuk), 450 gram
- Bladerdeeg, 4 of 5 vellen
- Champignons, 150 gram
- Rode ui, 1 stuk
- Knoflook, 1 teen
- Rode wijn, scheut 
- Tijm, 4 takjes
- Roomboter, 80 gram
- Ei, 1 stuk

1. Laat de ossenhaas op kamertemperatuur komen en smeer in met olijfolie, peper en zout. Pel en snipper de rode ui en hak de knoflook en champignons fijn. Risp de blaadjes van de takjes tijm. Scheid het eigeel van het eiwit en klop het eigeel los in een klein schaaltje en laat staan. 

2. Verhit 60 gram roomboter in een koekenpan en braad de ossenhaas rondom bruin. Leg daarna opzij en laat afkoelen. Verhit de rest van de boter in dezelfde pan en voeg de ui, knoflook en tijm toe. Bak deze totdat de ui glazig is en voeg dan de champignons toe. Laat 5 minuten meebakken en voeg een scheut wijn toe. Laat dit prutje opstaan tot je een lekker dik champignonmengsel krijgt. 

3. Laat de bladerdeegvellen ontdooien en laat het champignon mengsel afkoelen. Maak de bladerdeegvellen vast aan elkaar zodat het straks helemaal rondom het vlees past. Leg op een bakplaat met bakpapier. Als het vlees en champignonmengsel afgekoeld is, bedek het bladerdeeg dan met de champignons. Leg daar bovenop het vlees en smeer de randjes in met een beetje ei. Pak het vlees dan goed in met het bladerdeeg (helemaal dicht!). Besmeer de buitenkant van het bladerdeeg ook met ei en plaats de beef wellington 18 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. 

4. Haal de beef wellington uit de oven, laat even rusten en serveer hem dan aan tafel. Daar kun je hem in mooie plakken snijden. Een feestje aan tafel!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten