Pagina's

maandag 26 februari 2018

Tomatenrisotto met burrata

Tomatenrisotto met burrata is toch echt één van onze favo vega recepten! Perfect voor meatfree monday dus. 


Nodig (6 pers):
- Tomaten, 1 kilo
- Rode ui, 2 stuks
- Risotto, 450 gr
- Cherrytomaten, 12 stuks
- Basilicum, 1 bosje
- Knoflook, 1 teen
- Parmezaanse kaas, 60 gr
- Kippenbouillon, 1,5 liter
- Burrata, 1 stuk
- Blik gepelde tomaten

1. Breng een pan met water aan de kook, pel en snipper de uitjes en knip de basilicum fijn. Bewaar 6 blaadjes basilicum voor de garnering. Maak een insnijding in de tomaten, dompel ze 1 minuut in het kokende water en koel ze daarna weer af. Pel de tomaten, haal de pitjes eruit en snijd in stukken.

2. Smoor de stukken tomaat 2 minuten in 2 eetlepels olijfolie met een geplet teentje knoflook in een pan. Breng op smaak met peper en zout en de helft van de fijngeknipte basilicum. Zet ondertussen een pan met water en 2 bouillonblokjes op het vuur. 

3. Bak de fijngehakte ui 5 minuten in olijfolie op een laag pitje. Voeg de rijst toe en roer 2 minuten, tot hij parelmoerachtig van kleur wordt. Voeg vervolgens een eetlepel hete bouillon toe en voeg daarna de tomaten toe. Roer met een houten lepel goed door elkaar tot het opgenomen is. Voeg daarna het blik gepelde tomaten nog toe, om het nog meer tomatensmaak te geven. Als het vocht is opgenomen, voeg dan een lepel hete bouillon toe en herhaal dit tot al het vocht opgenomen is. 

4. Draai het vuur na ongeveer 18 minuten uit, als de rijst nog al dente is. Roer er de kaas doorheen en de resterende basilicum. Proef de risotto en breng eventueel op smaak met peper en zout. 

5. Bak de cherrytomaatjes op hoog vuur 1 minuut in 1 eetlepel olijfolie. Snijd de burrata in kleine stukken. Verdeel de risotto over de borden en serveer met 2 cherrytomaatjes, een blaadje basilicum en een beetje burrata. 







Geen opmerkingen:

Een reactie posten